Samáriai Asszony

Samáriai Asszony

Most épül Noé bárkája - megértés

2023. október 04. - samariai

Azt a gondolatot, megértést adta a Lélek jó Atyánk kegyelméből, hogy most "épül Noé bárkája". Mert közeleg az "özönvíz". De ezúttal nem fából épül, mint hajdanán, hanem "kősziklából", Krisztus szavából és az Őbelé helyezett hitből. Mert ezúttal nem fizikailag épül ez a bárka, hanem lelki értelemben. És az özönvíz sem szószerint fog megismétlődni, hiszen Isten azt ígérte, amikor az özönvíz után szövetséget kötött Noéval és fiaival, hogy nem lesz többé ilyen, világot elpusztító özönvíz a Földön. Ennek jelképéül adta Isten a szivárványt az égen, ami erre a szövetségre kellene, hogy emlékeztesse az embereket, és nem a különféle emberi mozgalmak által manapság propagált "sokszínűség" címszava alatt, a melegek és LMBTQ, stb. reklámozására, hirdetésére... 

Az "özönvíz" fogalma ezúttal egy másfajta veszedelmet takar, amely ugyanolyan hirtelen és váratlanul fog jönni és lecsapni az emberekre, mint ahogy annak idején az özönvíz tette. Ám Isten jóságos és kegyelmes, ezért előre figyelmezteti az övéit, hogy veszély közeleg, készüljenek fel lelkileg a veszedelemre, hogy váratlanul ne érje őket mindez, és ne vesszenek el. És ugyanúgy, mint ahogy Noé is tette, figyelmeztessék embertársaikat a veszély közeledtére, hogy aki hisz, az el ne vesszen, hanem megmenekülhessen. Persze, sajnos az emberek nagy része megint nem fog hinni Isten gyermekeinek, sőt inkább hülyének fogják nézni őket, mint ahogy Noét is bolondnak nézték sokan akkoriban, és kinevették, nem mentek be vele a bárkába. Ugyanígy, most sem fogják sokan magukra ölteni a hit pajzsát, Krisztus szavait, tanításait és cselekedeteit, így nem tudják majd a szerető Atya védelmét élvezni. Ezért sajnos nagyon sokan el fognak veszni vagy rengeteget szenvedni, mielőtt belátásra jutnának és megtérnének az Atyához, és az Ő kegyelméért fohászkodnának...

Mert, ahogy Jézus elmondta, úgy lesz most is, mint a Noé napjaiban:

"És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is. Ettek, ittak, házasodtak, férjhezmentek mindama napig, a melyen Noé a bárkába beméne, és eljöve az özönvíz, és mindeneket elveszte. 

Hasonlóképen mint a Lót napjaiban is lett; ettek, ittak, vettek, adtak, ültettek, építettek; De a mely napon kiment Lót Sodomából, tűz és kénkő esett az égből, és mindenkit elvesztett: Ezenképen lesz azon a napon, melyen az embernek Fia megjelenik. 

Az nap, a ki a háztetőn lesz, és az ő holmija a házban, ne szálljon le, hogy elvigye; és a ki a mezőn, azonképen ne forduljon hátra. Emlékezzetek Lót feleségére! Valaki igyekezik az ő életét megtartani, elveszti azt, és valaki elveszti azt, megeleveníti azt. 

Mondom néktek, azon az éjszakán ketten lesznek egy ágyban; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik. Két asszony őröl együtt; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik. Ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik. 

És felelvén, mondának néki: Hol, Uram? 

Ő pedig monda nékik: a hol a test, oda gyűlnek a saskeselyűk." (Lukács 17:26-37)

Figyeljük meg, amiket mond Jézus: aki igyekszik az ő (régi, testi) életét megtartani, elveszti azt, és valaki elveszti azt (az ő régi, testi életét hajlandó feladni), megeleveníti azt (lelkileg megelevenedik, feltámad).

Ugyanígy: ahol a TEST, oda gyűlnek a saskeselyűk! Nem oda, ahol a LÉLEK van, hanem oda, ahol a test, a testi ember van. Ahol a lelkivé vált, Istenben bízó, újjászületett, gyermeki lelkületű ember van, oda nem mennek a saskeselyűk, mert ott nem tudnak a számukra megfelelő "táplálékhoz" jutni, így oda nem is csapnak le.

Tehát, akkor mi lesz most a "Noé bárkája", lelki értelemben? A Krisztus szava, az Ő beszéde, a belé vetett hit, a lelki öröm Istentől (nem a földi, testi örömök keresése, hajszolása), és az, hogy halljuk az Ő hangját, és azt tegyük meg, amit Ő mond, ne azt higgyük és ne azt tegyük, amit az Istentől eltávolodott emberek és a média mondanak, mert az mind-mind testi, és ahol a test, oda gyűlnek majd a saskeselyűk.

Ezért adta Atyánk egy bizonyságtevő útitársunknak azt a megértést, hogy nemsokára az Internet sem lesz elérhető, ezért töltse fel az összes bizonyságot, amit kaphatott Isten kegyelméből, egy külön - csökkentett terjedelmű verzióban elérhető - gyűjteménybe, ahonnan bárki, aki szeretné, letöltheti azokat a telefonjára, számítógépére, vagy egy Micro SD kártyára, és továbbadhatja majd személyesen a bizonyságokat ingyen, ajándékba, akinek akarja. Így a saját készülékén bárki meghallgathatja a bizonyságokat akkor is, ha már nem lesz Internet. Innen elérhető, letölthető nagyon sok bizonyság, a Biblia, és az Evangélium, (amit magyarázatokkal tesznek a laikusok számára is érthetőbbé), az örömhír is, amelyet Krisztus által adott Atyánk, az Ő kegyelméből és szeretetéből, hogy ha valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Így épül a lelki "bárka" jelenleg, amely a közelgő veszedelem alatt, a megpróbáltatások idején lelki támaszt, oltalmat, védelmet, reményt nyújthat, és a hitét megerősítheti sokaknak, így megtartva őket. Ez lesz most jelképesen a "bárka": Krisztus szavai, és Isten gyermekeinek bizonyságai, amelyekbe megkapaszkodhatnak az emberek, amikor jön az "özönvíz".

Aki szeretné a már említett hanganyagokat letölteni, az alábbi linken elérheti, illetve elolvashatja a letöltés módját is:

https://kialtoszo.hu/a-hanganyagok-letoltese/

 

"És aki szomjúhozik, jőjjön el; és a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen." (Jel 22:17)

"Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne." (Jn 4:14)

Aki több bizonyságtevőnek is meghallgatná vagy elolvasná a bizonyságait, az alábbi linkgyűjteményben találhatja meg ezeknek az elérhetőségeit:

https://www.youtube.com/@egytalentum5027

https://www.youtube.com/@azurmenedekem

https://www.youtube.com/@lelekmagocskak1023

https://www.youtube.com/@azeletnekkenyerebol7200

https://www.youtube.com/@tibordobra4241

https://www.youtube.com/@vakvoltam

https://www.youtube.com/@zsuzsannabirone5422

https://www.youtube.com/@GyermekeinekIsten

https://www.youtube.com/@holazalmokvegeternek…5215

https://www.youtube.com/@_gyermekkentIstenutjan_

https://www.youtube.com/@keskenyuton4110

https://www.youtube.com/@nefeljcsakhigyj

https://www.youtube.com/@jozsefszasz9928

https://www.youtube.com/@legyenmegateakaratod

https://www.youtube.com/@samariaiasszony4227

https://www.youtube.com/@fosztozsi

https://www.youtube.com/@HajnalSzasz

https://www.youtube.com/@almokistentol6277

https://www.youtube.com/@BoldogokakikazUrbanbizna-pg8kw

https://www.youtube.com/@ebredokolukacslevente-zota5806

https://www.youtube.com/@bizonysagtevojedinapravda7471

https://www.youtube.com/@zoldellok665

https://samariai-asszony.blog.hu

https://szabadulas.github.io

https://www.youtube.com/@aketszivu3081

https://www.youtube.com/@schwabischen

https://www.youtube.com/@ottilialaszlo7764

https://www.youtube.com/@elveszettbarany

https://www.youtube.com/@olajlampas6229

https://www.youtube.com/@totyorgo3649

https://www.youtube.com/@tiborpacser

https://www.youtube.com/@glermimiklos

https://www.youtube.com/@mustarmagnyihit8602

https://www.youtube.com/@tix236

https://www.youtube.com/@fustifoccs

https://www.youtube.com/@KovesdAMegvaltot

https://www.youtube.com/@warningthepeople

http://kialtoszo.go.ro

A bejegyzés trackback címe:

https://samariai-asszony.blog.hu/api/trackback/id/tr2918226955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása