Samáriai Asszony

Samáriai Asszony

Leomlott a "kis Babilon" - figyelmeztető jel

2024. április 17. - samariai

Lehet, hogy egy kép erről: Boldog Vazul-székesegyház és szöveg

(A kép és a tájékoztató bejegyzés forrása: Tunde R. Peto, Dánia oldal. Isten hozott! Facebook csoport)

Az a hír "jött velem szembe", hogy tegnap a tűz martalékává vált, majd leomlott Dánia egyik híres, ikonikus, koppenhágai tornya. Erről videókat is többen megosztottak a Facebook-on, többek között ezt is:

https://www.facebook.com/reel/1356575601703630

A tegnapi, Koppenhágában történtekkel kapcsolatban, tájékozódásként érdemes elolvasni a következő bejegyzést is, amelyet a Facebook-on olvashatunk:

"A Holmens Kirkevel szemben áll a Börze, Koppenhága egyik ikonikus épülete, amely ma tűz áldozatává vált.
A Börze az 1600-as évek építészetét képviseli, IV. Christian emeltette egy töltés tetején (1619 - 1640 között). Eredetileg az áruforgalmat szolgálta, afféle " bevásárlóközpontként ". Valaha egyetlen nagy, két oldalán nyitott, hosszú csarnok volt a földszinten, ahol helypénz fejében árulni lehetett, csak később lett a pénzvilág központja.
Az eredeti égetett téglákat és homokköveket ma már újabb kövek fedik, az épület azonban továbbra is elbűvöli minden látogatóját kecses részleteivel, különösen a spiráltornyával, mely négy sárkány farkának összefonódását formázza."

Továbbá, a bejegyzéshez a következő, fontosabb hozzászólásokat is olvashatjuk:

"Hatalmas veszteség 🖤 mindig is az egyik kedvenc épületem volt. A király sárkányokat akart, “mint távol keleten”, de oda eljutni akkoriban hatalmas kihívás volt - így látszik is, hogy aki a sárkányokat tervezte, csak elmondás alapján dolgozott."

"Nagyon szép épület volt. Több épületet is tűz ért, azt mondták, hogy a spiráltornyon levő sárkányok vigyáznak , hogy ne legyen tűz. Sajnos, eddig vigyáztak. A tornyot kilátótoronynak is használták anno, onnan figyelték, hogy mikor jönnek be a hajòk az Øresund felől."

Az eredeti bejegyzés és az ehhez tartozó hozzászólások a következő linken tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/groups/Daniaoldal/permalink/2319899708215908/?rdid=70eIYB2PVbfLgb1Z

Nos, azt hiszem, azzal mindannyian egyetérthetünk, hogy valóban, testi szemeinket gyönyörködtető látvány volt az épület is, meg maga a környék is, ahol ez az ikonikus épület elhelyezkedett. Ám sajnos, a történtek után, ma már nem mondhatjuk el maradéktalanul ugyanezt róla... 

Azonban, mivel Isten gyermekeinek fontos az, hogy ne csak a testi, hanem a lelki szemeikkel is lássanak, amint megnéztem a videót, és elolvastam e fenti sorokat, a Lélek rögtön a következőket hozta fel bennem, és sürgetett, hogy írjam meg, és osszam is meg az alábbi gondolatokat az erre nyitott embertársaimmal:

Figyeljük meg, hogy ki építtette a tornyot: IV. Christian király... A Christian jelentése pedig nem más, mint "keresztény"! (Magyarra fordítva IV. Keresztély dán királynak nevezik a történelemben, akit érdekel, olvasson utána a wikipedia oldalán.)

És mi volt az épület célja? A kereskedelem, a hajózás és a turizmus fellendítése, elősegítése, azaz, a pénzszerzés, a haszon, a földi kincsek, a földi, anyagi gazdagság hajszolása. Bibliai kifejezéssel és Jézus szavaival élve: a Mammon imádata! És, ha mindez nem volna elég, hogy még nyilvánvalóbbá váljon az a szellemiség, amely mindezt elindította és uralja, kínai mintára, 4 sárkány (bálvány) "őrizte" a tűztől a tornyot!

Mindezt pedig egy olyan király kezdeményezte, akinek neve "Keresztény". Úgy gondolom, hogy elég beszédes a név, és ezért adta Isten, hogy a tornyot építő király neve ez legyen, hogy nyilvánvalóvá váljon az a  szellemiség, amely eluralta az akkori kereszténységet, és amely Mammon-imádó, és mindenféle bálványimádó szellemiség a mai kereszténységet egyre inkább uralja, talán sokkal nagyobb mértékben, mint akkoriban. Azt ugyan nem tudjuk egyelőre, hogy mi - vagy ki - volt a tűz okozója, de a mi szempontunkból nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ezért "kellett", hogy a beszédes név mellett, éppen egy kikötő mentén, és éppen most történjen meg a torony leégése és leomlása, hogy megláthassuk az egybeeséseket a Bibliában leírtakkal, és, hogy előrevetítse az egyre nagyobb mértékben - lelki- és testi értelemben egyaránt - paráznává vált, a képmutatás ellenére a szívében valójában Istentől elforduló, bálványimádó kereszténység sorsát... Azt, hogy mire számíthatunk a közeljövőben, amikor már nem csak ez a kisebb méretű "Babilon", hanem a "nagy Babilon" is leomlik.

A történtekkel kapcsolatban a Lélek a következő sorokat hozta fel bennem, juttatta eszembe, a Jelenések könyvéből:

"És ezek után láték más angyalt leszállani a mennyből, a kinek nagy hatalma vala; és a föld fénylett annak dicsőségétől. És kiálta teljes erejéből, nagy szóval mondván: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé.

Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak. És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból: Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól.

Fizessetek úgy néki, a mint ő fizetett néktek, és kétszerrel kettőztessétek meg néki az ő cselekedetei szerint; a mely pohárból itatott, ugyanabból két annyit töltsetek néki. A mennyire dicsőítette magát és dobzódott, annyi kínnal és gyászszal fizessetek néki; mert ezt mondja az ő szívében: Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy, és semmi gyászt nem látok. 

Ennekokáért egy nap jőnek ő reá az ő csapásai: a halál, a gyász és az éhség; és tűzzel égettetik meg; mert erős az Úr, az Isten, a ki megbünteti őt. És siratják őt, és jajgatnak ő rajta a föld királyai, a kik vele paráználkodtak és dobzódtak, mikor az ő égésének füstjét látják, nagy távol állva az ő kínjától való félelem miatt, mondván: Jaj! jaj! te nagy város, Babilon, te hatalmas város, hogy egy órában jött el ítéleted!

A föld kalmárai is siratják és jajgatják őt, mert az ő árúikat immár senki nem veszi; arany és ezüst, és drágakő és gyöngy, és gyolcs és bíbor, és selyem és skárlátczikkeket; és minden thinfát és minden elefántcsontedényt, és drágafából és rézből és vasból és márványkőből csinált minden edényt; És fahajat és illatszereket, és kenetet és tömjént, és bort és olajat, és zsemlyelisztet és gabonát, és barmokat és juhokat, és lovakat és kocsikat, és rabokat és emberek lelkeit. És a gyümölcs, a mit a te lelked kívánt, eltávozott tőled, és minden a mi ínyes és pompás, eltávozott tőled, és többé azokat meg nem találod. Ezeknek árusai, a kik meggazdagodtak ő tőle, távol állanak az ő kínjától való félelem miatt, sírván és jajgatván. És ezt mondván: Jaj! jaj! a nagy város, a mely öltözött gyolcsba és bíborba és skarlátba, és megékesíttetett aranynyal, drágakövekkel és gyöngyökkel; hogy elpusztult egy órában annnyi gazdagság!

És minden hajósmester és a hajókon levők mind, a sokaság és az evezők, és valakik a tengeren kereskednek, távol állának. És kiáltának, látván az ő égésének füstjét, és ezt mondják vala: Mi hasonló e nagy városhoz? És port hányván az ő fejökre, kiáltának sírván és jajgatván, és ezt mondván: Jaj! jaj! az a nagy város, a melyben meggazdagodott mindenki, a kinek hajói voltak a tengeren, annak drágaságaiból, hogy elpusztult egy órában! 

És egy erős angyal egy nagy malomkőhöz hasonló követ felvőn és a tengerbe veté, ezt mondván: Ilyen módon nagy sebességgel vettetik el Babilon, ama nagy város, és többé meg nem találtatik. És hárfásoknak és muzsikásoknak, és síposoknak és trombitásoknak szava te benned többé nem hallatik; és semmi mesterségnek mestere nem találtatik többé te benned; és malomnak zúgása sem hallatik többé te benned; És szövétneknek világossága többé te benned nem fénylik; és vőlegénynek és menyasszonynak szava sem hallatik többé te benned; mert a te kalmáraid valának a földnek fejedelmei; mert a te bűvöléseidtől eltévelyedtek mind a népek. És abban prófétáknak és szenteknek vére találtatott, és mindeneknek, a kik megölettek a földön." (Jelenések 18)

Ébresztő, emberek! Még meddig akarunk visszaélni Isten jóságával, kegyelmével és türelmével?!

Az ítélet elkezdődött, és amik eddig történtek, és jelenleg is egyre-másra történnek, ezek még csak "apróbb" jelek, figyelmeztetések, mert Isten türelmes és kegyelmes, és azt szeretné, hogy minél több lélek megszabaduljon a bűn kötelékeiből, rabságából. (Én igazából, gyarló emberként, rendszeresen elcsodálkozom azon, hogy az Úristen hogy tud ilyen hosszútűrő és kegyelmes lenni...)

Ámde, ha a figyelmeztetések ellenére sem alázzuk meg magunkat, nem "öltözünk zsákba", nem tartunk bűnbánatot, és nem térünk meg, mint annak idején Ninive városának lakói (Jónás 3), ezek a jelek egyre inkább fokozódni fognak, míg a végén már nem csak jelek és figyelmeztetések lesznek, hanem kőkemény szenvedés és pusztulás!

Ezért figyelmeztet Atyánk előre bennünket, mert akar még adni nekünk egy utolsó esélyt a megtérésre, hogy irányt váltsunk, és felé forduljunk, hogy elkerülhessük a veszedelmet, amíg még nem késő. De a kegyelmi idő hamarosan lejár, és akkor már késő lesz, mert kő kövön nem marad, amely le nem romboltatik... (Máté 24:2)

A bejegyzés trackback címe:

https://samariai-asszony.blog.hu/api/trackback/id/tr9018383133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása